Waardoor reageer je in een werksituatie steeds weer op dezelfde wijze? Je neemt je voor je medewerkers nu strikt te houden aan hun begintijden, maar je smelt wanneer een van hen voor de tweede keer deze week voor een open brug stond. Je collega bekritiseert je ten onrechte, maar wederom heb je geen weerwoord en je kruipt in je schulp. Stress is je enige antwoord. AMBire-supervisie (LVSC geregistreerd supervisor (reg.nr. S 10707 H2) probeert je zulke vaste patronen te laten zien en ervaren. Je hebt immers altijd de keuze de doodlopende weg te verlaten en het wijde veld te kiezen!

Zelfreflectie
Een eerste stap op weg naar verandering is het leren zien van de patronen die je je eigen hebt gemaakt zonder dat je je daarvan echt bewust bent. Wat doe je in situatie X? Doe je dat in vergelijkbare situaties altijd? Wanneer was het de eerste keer dat je dat deed? Hoe kwam het dat je toen zo reageerde? Hoe kwam het dat je daarna altijd zo'n reactie vertoonde? Zelfreflectie, bewustwording van het 'zelf', is de een eerste stap naar verbetering.

Keuzemogelijkheden creëren
Het einddoel van AMBire-supervisie is dat je zelfstandig moeilijke keuzes kunt maken. Wat ga je doen met je vergrote zelfkennis? AMBire brengt je allereerst terug naar de rotonde, naar de plaats waar je weer een helder zicht op je mogelijkheden hebt. Spelenderwijs heeft je zelfreflectie geleid tot een versterkt zelfbewustzijn. Dat verschaft je de houding die het je mogelijk maakt nieuwe keuzes te durven maken. Ten slotte leer je een aantal ondersteunende trucs en technieken kennen. Handvatten die een nieuwe handelwijze mogelijk maken.

En daarna?
Ooit maakte je de keuze je mond te houden als er kritiek op je kwam. Dat was toen, in die situatie, met die tegenspelers, op die leeftijd, wellicht een verstandige keuze. Nu, met het hernieuwd zelfbewustzijn, een nieuwe houding en een aantal praktische technieken kun je beslissen of die keuze weer moet maken.

Leersupervisie
Leersupervisie is een verplicht onderdeel van de opledingsroute tot supervisor. Daarnaast kan supervisie-over-supervisie (SOS) voor geregistreerde supervisoren een inspirerend onderdeel zijn in het kader van de 'education permanente'. Zowel leersupervisie als SOS kan AMBire, als geregistreerd leersupervisor (reg. nr. LS 1190H2), aanbieden.

 

 

 

 

 Registraties:

* (Leer)Supervisie

  

* Onderwijs / Training