AMBire werkwijze
Veel Nederlanders zijn uitstekende praters. Er wordt wat gefilosofeerd over onze emoties en ervaringen! Op tv, in tijdschriften, in kranten. "Wat voelde je toen je dat winnende doelpunt maakte?", vraagt de interviewer aan de bezwete voetballer die juichend het veld verlaat.
Een volledig overbodige vraag: zijn armgebaren en twinkelende ogen geven zijn gevoel exact weer!
Wat heeft dit voorbeeld met de werkwijze van AMBire te maken?

Praatjes vullen geen gaatjes
AMBire gaat ervan uit dat (lichaams)taal je innerlijke gesteldheid weergeeft. Lichaam en geest zijn altijd verbonden, bewust en / of onbewust. Iemand die zegt dat het geweldig met hem of haar gaat en tegelijkertijd met gebalde vuisten zit, zendt verschillende signalen uit. AMBire gaat niet automatisch aan de slag met de uitspraak van de persoon in kwestie, maar bespreekt ook de gebalde vuisten.

Welk
voordeel heeft deze aanpak?

Bewustwording

Mensen zenden voortdurend fysieke signalen uit. Zijn deze in tegenspraak met hun innerlijke gesteldheid, dan is er al snel sprake van een verstoord contact met de ander. AMBire werkt aan de bewustwording van het lichamelijke en daarmee aan de bewustwording van de innerlijke gesteldheid.

Maar er is meer.

Verandering
Over een 'trauma' - de klap die je van je vader kreeg, de grensoverschrijdende scheldpartij van je neef, een afwijzing -, kun je eindeloos praten zonder dat er iets verandert. Beter is het in gedachten terug te gaan naar het moment waarop dat gebeurde. In een veilige omgeving, dat wel. AMBire leert u terug te gaan naar de gebeurtenis om daar ditmaal wél adequaat op te reageren. In woord en gebaar. Deze benadering geeft je de mogelijkheid het 'trauma' echt te verwerken en vat te krijgen op de overlevingsstrategieën die je tot nu toe hanteerde. Meer weten?

Hoe werkt de AMBire-aanpak in de praktijk? In haar artikelen
de wereld in je werkkamer en
"ik ben g'd niet" beschrijft Bremer concrete coachingconsults.

 

 

 

 

 

 

 Registraties:

 

  

* (Leer)Supervisie

  

* Onderwijs / Training